Het lijkt als de dag van gisteren (1986) dat Vasco mijn eerste Golden retriever in mijn leven kwam. Zo begon een speciale vriendschap die bijna 10 jaar duurde. Hij betekende heel veel voor mij.....  In die jaren ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in het ras en sindsdien zijn er altijd goldens in mijn leven geweest. Op deze website kan je kennismaken met onze goldens en de volgende woorden zeggen alles:

"GOLDEN RETRIEVERS ARE NOT OUR WHOLE LIVES, BUT THEY MAKE OUR LIVES WHOLE"
-- Roger Caras --
 
In juli 1995 kwam YOURS SINCERELY SCOTT'S VIEW PACER (Morris) een hele mooie pup met een veelbelovende stamboom. Samen volgden we puppy-training, elementaire gehoorzaamheid en de GG. Met hem heb ik ook de eerste voorzichtige stappen gezet op de show.
 
Op 9 mei 1999 is onze ALL EYES ON YOU MY DREAM COMES TRUE (Ruby) geboren, mijn eerste golden-meiske.
 
Een nestje fokken leek mij helemaal het einde, die kleine pupjes verzorgen en vertroetelen en dan een zelfgefokte pup aanhouden. Om dit te realiseren heb ik mijn officiĆ«le kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. In februari 2001 werd mijn kennelnaam: IRRUMA goedgekeurd. 
IRRUMA is een samenstelling van mijn naam IRMA en RU van Ruby. Met Ruby had ik immers grootse plannen, zij zou als alles naar wens verliep het stammoedertje worden van mijn kleine kennel en met haar wilde ik mijn eerste IRRUMA nest gaan fokken
 
Op 22 februari 2002 heeft Ruby deze droom uit laten komen. ALL EYES ON YOU MY DREAM COMES TRUE x GEMBAEK'S SMOKE ON THE WATER werden de trotse ouders van het 1e IRRUMA-nest, 8 pups (5 reutjes en 3 teefjes). 
Van dit prachtige nest hebben we enorm genoten en IRRUMA BLUE ABALONE (Blue) en IRRUMA RED ABALONE (Luna) zijn bij mij gebleven.

                                                          Afbeelding invoegen
                                                              Ruby met Luna                                                                               Blue en Luna 
  
Blue is een rasechte veroveraar, die blik....., zijn karakter....hij heeft menig hart gestolen! Luna, onze loenepoenetje is een hele blije golden met een sterke will to please. Ze is dol op apporteren en behendigheid en niet te vergeten ETEN.
Beide zijn met hoge cijfers geslaagd voor hun A- B- en C-diploma gehoorzaamheid, zijn vele keren geshowd met uitmuntende resultaten en plaatsingen. Ik ben dan ook bijzonder trots op mijn dream-team.                                       
                                                                                              
Op 3 juni 2003 heeft ALL EYES ON YOU MY DREAM COMES TRUE (Ruby) haar 2e nest gekregen en is ze de trotse moeder geworden van 1 reu en 3 teefjes. De vader van dit nest was MIRAY'S DREAM MC MNENONIC (Nemo). 
 
Door privé-omstandigheden werd het daarna geruime tijd stil rondom IRRUMA golden retrievers. Gelukkig kon ik wel mijn lieve goldens, Morris, Ruby, Blue en Luna behouden.
 
Het hebben van honden en in mijn geval goldens houdt dagelijks heel veel zorg in, maar het weegt voor mij niet op tegen het plezier en de energie die het me oplevert. Zou ze voor geen goud willen missen!!!!

Er komt echter helaas ook een tijd van afscheid nemen en nu Morris (16 maart 2006) en Ruby (26 april 2008) er niet meer zijn, Blue en Luna een dagje ouder worden en het voor mij weer mogelijk is heb ik besloten dat de tijd rijp is voor een nieuw golden meiske.
 
Op 25 maart 2011 is onze DUAL PURPOSE SOUVENIR (Pebbles) geboren. Pebbles is een heerlijke enthousiaste pup, met een altijd kwispelende staart. We genieten met volle teugen van haar en met Pebbles hoop ik de draad van het showen weer op te pakken en een nieuwe start te maken. We zullen zien wat de toekomst brengt ....
 
                                                       
                                                                                                                         Pebbles (8 weken)
 
Er is niet altijd alleen vreugde, maar ook af en toe groot verdriet. We weten allen dat ooit de dag zal komen dat je afscheid moet gaan nemen van je trouwe maatje. En 27 augustus 2013 was zo'n dag. De dag dat we onze IRRUMA RED ABALONE (Luna) hebben moeten laten gaan, dag dag lieve loenepoen R.I.P. Je woont voor altijd in ons hart !!!

De tijd vliegt... , na alle gezondheidsonderzoeken en behaalde kwalificaties konden we met onze Pebbles haar 1e nestjes fokken. Onze schat DUAL PURPOSE SOUVENIR is op 9 december 2013 moeder worden van 1 reu en 4 teefjes. De vader van dit nest is Multi Sh.Ch. BEETHOVEN OF THE HELLACIOUS ACRES. Van de 5 prachtige pups blijft IRRUMA CHEERLEADER (Caya) bij ons wonen. Het is een mooie blonde dame en we zullen zien wat de toekomst voor haar en ons in petto heeft......

Inmiddels is op 2 januari 2015 onze golden familie uitgebreid met onze kleine muis, MISS FORTUNE OF THE MORNING VALLEY (Jazz). Een heerlijke pup, zij heeft een innemend karakter en kan iedereen betoveren met haar capriolen. Ze heeft inmiddels haar eigen pagina op deze site.

We wisten al een tijdje dat onze lieve knuffelbeer IRRUMA BLUE ABALONE (Blue) ziek was en er waren grote zorgen om zijn gezondheid. We hebben hem met alle liefde mogen verzorgen. Echter op 8 juni 2015 ging het niet meer en hebben we hem met veel verdriet in zijn vertrouwde omgeving moeten laten gaan! Ik ben erg blij dat ik ruim 13 jaar op zijn levenspad mee mocht wandelen en ik denk te mogen zeggen dat dit wederzijds was. My really true golden friend has gone, ik zal je nooit vergeten, R.I.P. lieve Blue....
 
Op 5 februari 2016 zijn onze DUAL PURPOSE SOUVENIR (Pebbles) en Jr.Ch.. FLOPRYM MR MOCKERNUT (Epke) de trotse ouders geworden van 6 prachtige pups, het zijn 5 mannekes en 1 meiske. Drukke, intensieve, maar ook zeer gezellige tijden bij IRRUMA en of het niet genoeg is heeft onze IRRUMA CHEERLEADER (Caya) besloten eerder loops te worden. Zo zie je maar de natuur laat zich niet dwingen, plannen waren er al heel gemaakt om haar te laten dekken door de lieve teddybeer Multi Ch. MAJIK TRUTH OR DARE (Nigel), dus wellicht voor het eerst in de IRRUMA-geschiedenis een tweede nest in één jaar, zo vlak na elkaar. 
 
De pups van Pebbles en Epke zijn uitgevlogen, 1 van de 5 mannekes, IRRUMA DAKARAI (Olly) blijft bij ons wonen. Hij heeft een eigen pagina op deze site. 
 
IRRUMA CHEERLEADER (Caya) is drachtig van haar eerste nest en dus zijn er weer drukke tijden op komst. Op 30 mei 2016 was het zover en zijn de 8 prachtige pups van onze IRRUMA CHEERLEADER (Caya) en Multi Ch. MAJIK TRUTH OR DARE (Nigel) geboren, 4 mannekes en 4 meiskes.
 
Na diverse bezoekjes was het dan eind juli zover dat de pups naar hun nieuwe families mochten. Een voor ons speciaal meiske, IRRUMA EAU LA LA heeft ons hart gestolen en blijft bij ons wonen. Lolo gaat ze heten.... ze is de vrolijkheid zelve, een altijd kwispelend staartje, ondeugend, dol op water..... Natuurlijk heeft ook zij een eigen pagina op deze site.

We zijn erg trots op onze zelfgefokte reu, IRRUMA DAKARAI. Olly groeit mooi op, heeft een heerlijk karakter en prachtige gezondheidsuitslagen. Vele keurmeesters waarderen hem dan ook met een fraaie UITMUNTEND en plaatsing. De eerste kinderen van onze Olly zijn inmiddels geboren en wij verheugen ons enorm op de fokplannen met onze MISS FORTUNE OF THE MORNING VALLEY.

Dreams do come true, het is gelukt ..... onze MISS FORTUNE OF THE MORNING VALLEY (Jazz) heeft op 12 april 2018 het leven geschonken aan 9 prachtige pups, 6 mannekes en 3 meiskes. Vader van dit nest onze eigen Jr.Ch. IRRUMA DAKARAI (Olly). Wat een heerlijk relaxed nest was dit om te hebben. Eén meiske onze Suus, IRRUMA GILALA blijft bij ons wonen.
U kunt haar volgen op haar eigen pagina. 

Velen met ons zijn erg blij met onze Olly x Jazz kinderen en wij met onze Suus. Daarom hebben we deze combinatie herhaald en uit hun laatste nest hebben we ons oog laten vallen op IRRUMA LOVELY LAWANDA, roepnaam Toos. Zij blijft bij ons wonen en ook Toos heeft haar eigen pagina op onze site. 
Toos (7 weken)

We genieten alle dagen van onze lieve Pebbles, Caya, Jazz, Olly, Lolo, Suus en Toos en hebben veel plezier met hen. Een leven zonder hen kunnen wij ons niet voorstellen. 
Ik wens alle IRRUMA-Goldens een heel fijn leven toe en wil al hun baasjes bedanken voor wat ze met en voor de IRRUMA-goldens doen. Ik blijf graag in contact en hoor graag hoe het uw pup/golden gaat en daarom kan ik zeggen:  alle IRRUMA goldens zijn en blijven:  A PASSION FOR A LIFETIME...... 
 
Gezondheid en welzijn van mijn goldens staat voorop. Gezondheid, karakter gecombineerd met schoonheid staan bij IRRUMA hoog in het vaandel. Onze goldens worden derhalve onderzocht op erfelijke afwijkingen (HD, ED en ogen) en inmiddels, sinds 2013, middels DNA-onderzoek op Ichthyosis en GR_PRA 1 en 2.

Heeft u interesse in een IRRUMA-Golden dan zult u dus wellicht geduld moeten hebben..... 
 
Voor nadere informatie  sta ik u graag te woord.